El Museu Tàrrega Urgell exposa la nova sèrie de pintures abstractes de l’artista holandès Karel Stoop

‘Emoció’, que es pot visitar fins al 8 de setembre, aplega una trentena d’obres que indaguen en el subconscient

L’artista holandès Karel Stoop presenta aquests dies al Museu Tàrrega Urgell el seu nou recull de pintures abstractes. ‘Emoció’ és el títol de l’exposició, la segona de caràcter individual que l’autor porta a la ciutat després de ‘Sinestesia’ de l’any 2014.

Karel Stoop, que va residir durant deu anys a la població urgellenca de la Fuliola, se sent molt vinculat al territori. Actualment té l’estudi a Manresa, des d’on ha creat la trentena de pintures que es poden veure a Tàrrega fins al 8 de setembre.

La seva obra examina “com els colors i les formes impacten en la psique humana i provoquen una experiència estètica”, explica Karel Stoop. “Les meves darreres pintures són com un viatge intern de descoberta del subconscient i els sentiments”, afirma.

Stoop usa pigments i olis a més de tela de roba i paper. Acumula una llarga trajectòria internacional que l’ha dut a exposar fins a la Xina o els Estats Units.

A l’acte inaugural celebrat divendres, el pintor va estar acompanyat de l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el director tècnic del Museu Tàrrega Urgell, Oriol Saula, els quals van posar en valor l’estil personal de Karel Stoop i el seu lligam d’afecte vers la comarca.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.