La Flama del Canigó encén la revetlla de Sant Joan a Tàrrega

La jornada ha estat farcida per l’encesa del peveter, una actuació dels Diables BAT i les sardanes interpretades per la Cobla Tàrrega

Poc passat dos quarts de vuit de la tarda, la Flama del Canigó ha arribat a la Plaça del Carme de Tàrrega per encetar així la revetlla de Sant Joan. Un moment emblemàtic que a la capital de l’Urgell es repeteix des de fa més de mig segle.

La Penya Pedal i Centre Excursionista CIM de Bellpuig s’han encarregat de dur la Flama des del Pirineu fins a la plana de Lleida. A més al seguici d’enguany s’hi ha afegit la secció ciclista de l’Associació Alba.

Un cop arribada la flama, el regidor de Cultura, Miquel Nadal, ha recollit el foc i ha procedit a encendre el peveter, situat al peu del Monument als Països Catalans. Tot seguit, ha llegit el Manifest que promou Òmnium Cultural i que enguany és obra de l’escriptora Núria Cadenes. El text fa una proclama sobre el país i la gent que porta la Flama del Canigó arreu del territori.

L’acte ha continuat amb l’actuació del Grup Infantil de Diables BAT, que ha estès la seva pirotècnia en una tarda on no han faltat les sardanes interpretades per la Cobla Tàrrega.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.