Tàrrega mantindrà la suspensió de la taxa d’ocupació de la via pública a bars i restaurants pel 2021

La primera edil ha puntualitzat que “pensem que hi ha d’altres municipis que la taxa d’ocupació de la via pública només s’ha reduït però no els hi ha tret del tot, i n’hi ha molts que ni s’ho plantegen de cara a l’any vinent”

L’alcaldessa de Tàrrega Alba Pijuan Vallverdú, ha anunciat a Ràdio Tàrrega que l’equip de govern ha decidit mantenir la suspensió de la taxa d’ocupació de la via pública per bars i restaurants per tot l’any 2021.
Recordem que aquesta mesura excepcional ja va ser adoptada per l’actual equip de Govern a la ciutat des de el passat 14 de març, per tal de minimitzar l’impacte econòmic que la pandèmia de la Covid-19 es preveia causaria en el sector de la restauració.

Pijuan ha explicat que “sabem que la situació és molt complexa i que és molt probable que quan els deixin obrir serà molt més fàcil que puguin treballar a l’aire lliure que no pas a l’interior”. La primera edil ha assegurat que “aquest tipus de mesures són les que podem implementar des d’una administració com és l’Ajuntament. Nosaltres no som Generalitat ni Govern de l’Estat, i cal tenir en compte fins on podem arribar”.

Pijuan ha volgut remarcar que precisament el sector de la restauració i bars ha estat un dels que ha rebut directa o indirectament més ajudes a la ciutat des de l’inici de la pandèmia; “se’ls hi va suspendre la taxa d’ocupació de la via pública des del març, també una part dels diners que no es van gastar per la Festa Major de maig es van destinar a una campanya de promoció econòmica de la ciutat que incloïa bars, restaurants i comerç, i a més a més ara des de la regidoria de promoció econòmica s’ha fet un directori de bars i restaurants que ofereixen serveis a domicili per fer-ne difusió i que tota la ciutadania estigui assabentada de tot el que s’està fent i puguin ajudar al sector”, ha explicat Pijuan.

L’alcaldessa ha afegit que “s’entén que són uns moments molt crítics i que la gent està molt enfadada, però a part de mirar-nos el nostre, també hem de mirar com estan els altres sectors”. En aquest sentit ha posat com exemple un altre sector com és el de les esteticistes que no han pogut ni poden realitzar cap tipus d’activitat des de la implantació de les restriccions per part del Govern.

Pijuan ha puntualitzat que “pensem que hi ha d’altres municipis que la taxa d’ocupació de la via pública només s’ha reduït però no els hi ha tret del tot, i n’hi ha molts que ni s’ho plantegen de cara a l’any vinent”.

Ràdio Tàrrega

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.