El festival ‘La Pedra Parla’ tanca la seva sisena edició amb un gran èxit de públic

La sisena edició del cicle de concerts ‘La Pedra Parla’ s’ha tancat aquest diumenge amb un gran èxit de públic després de les tres actuacions que han tingut lloc durant el cap de setmana. La interpretació a l’església de ‘Dido i Enees’ de Henry Purcell, la primera òpera que programa el festival, ha servit per cloure l’esdeveniment.

Prèviament, dissabte a la nit, Lina Tur Bonet (violí barroc) i Dani Espasa (clavicèmbal) van interpretar les ‘Sonates del rosari’ d’Ignaz Biber. La tarda del dissabte el protagonisme va ser del Quartet Teixidor que, acompanyats del clarinetista Josep Fuster, van interpretar obres de Xostakóvitx i Mozart. Aquest concert va ser el que va donar el tret de sortida a aquesta edició de ‘La Pedra Parla’.

Entrades exhaurides

Les entrades pels tres concerts ja estaven exhaurides des de fa més d’una setmana, tenint en compte les mesures dictades pel Procicat per fer front a la pandèmia de la Covid-19, que permeten un aforament del 70%.

El director artístic del festival ‘La Pedra Parla’, el prestigiós contratenor Jordi Domènech, destaca que “La Pedra Parla té la voluntat de mantenir-se obert a tots els gèneres i estils de la música clàssica amb programes variats, generalment dissenyats per ser interpretats al Festival”. A més, Domènech comenta que “el desig de no interferir amb la vida quotidiana de la comunitat ens obliga a ser molt curosos en la tria de les formacions instrumentals i vocals i en les peces musicals”.

Sobre ‘La Pedra Parla’

Pel festival hi han passat orquestres com ara Vespres d’Arnadí, agrupacions com el Cor Infantil dels Amics de la Unió el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i l’Ensemble O vos Omnes, grups de cambra com ara Alart Quartet i La Galanía, i solistes com ara els pianistes Alba Ventura, Josep Colom i Albert Guinovart, els cantants Raquel Andueza i Marta Mathéu, l’actriu i cantant Anna Moliner, la també actriu Mercè Pons i l’organista Juan de la Rubia, entre d’altres.

El Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona, escollit l’any 2018 com el Monument Favorit dels Catalans, és una de les joies del gòtic religiós català. El festival ‘La Pedra Parla’ porta un cop l’any la música dels millors compositors i intèrprets fins aquest monestir cistercenc. La música compartirà protagonisme, doncs, amb el silenci de la comunitat religiosa femenina que l’habita. Amb 800 anys de presència monàstica ininterrompuda, el Monestir de Vallbona, fundat el s. XII, és el tresor més desconegut i sorprenent de la Ruta del Cister.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.