Deu nous soldadors gràcies al programa d’FPO Dual de La Solana de Tàrrega

Es tracta de joves d’entre 16 i 29 anys que es trobaven en situació d’atur i amb una baixa qualificació acadèmica

La Solana – Centre de Recursos per a l’Ocupació de l’Ajuntament de Tàrrega celebra la graduació de la primera promoció de la Formació Professional Ocupacional (FPO) Dual de Fabricació Mecànica. Aquest divendres la Sala de Plens del consistori de la capital de l’Urgell ha acollit l’acte de lliurament de diplomes a la desena de joves que han culminat la seva formació mitjançant aquesta iniciativa pionera destinada a joves de 16 a 29 anys en situació d’atur i amb baixa qualificació professional o sense titulació. Aquest programa pioner d’FPO Dual engegat a finals del 2022 ha donat l’oportunitat als participants de combinar formació teòrica amb experiència pràctica en col·laboració amb empreses locals.

En aquesta primera edició, es van seleccionar 15 joves de Tàrrega i comarca que durant més d’un any han combinat la formació teòrica del Certificat de Professionalitat d’Operacions Auxiliars de Fabricació Mecànica i formació especifica de MAG, TIG i Arc Elèctric amb un contracte de treball de formació en alternança de 12 mesos amb les empreses col·laboradores DAC Industrial Solutions CS Grup SL; Indox Energy Systems SL; Jaume Costa, SL; JYMPA 1971, SL; Munmas SLU; Ros Roca SA; Serpentines y Evaporadores, SA.

Tots ells van començar les pràctiques a l’empresa el febrer passat. Val a dir que la meitat dels participants en aquesta primera edició continuaran treballant a les empreses on han fet les pràctiques o han aconseguit prosperar en la seva carrera professional.

Durant l’acte d’entrega de diplomes, l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, ha felicitat els joves graduats i els ha encoratjat a continuar amb la seva formació. A més a més, ha agraït la implicació de les empreses col·laboradores pel seu compromís en donar oportunitats a les persones joves i per la confiança que han dipositat amb el Centre la Solana.

La Formació Dual té com a objectiu compatibilitzar l’activitat laboral amb els processos formatius i d’orientació professional, que ha demostrat ser una eina eficaç per a la transició de l’educació al món laboral. Aquesta metodologia recupera la figura tradicional de l’aprenent, afavorint l’assoliment progressiu dels hàbits laborals i la posada en pràctica dels coneixements adquirits a l’aula i en el lloc de treball.

Aquest projecte, impulsat pel Centre la Solana de l’Ajuntament de Tàrrega, ha estat subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.