El Grup BBVA tria l’Associació Alba per a treballar en la inserció laboral de persones amb disCapacitat a l’Urgell i la Segarra

convenialbaCatalunyaCaixa, entitat que forma part del Grup BBVA,  col·laborarà amb l’Associació Alba per impulsar la inserció laboral de persones amb discapacitat i malaltia mental a l’Urgell i la Segarra. En concret, CX ha seleccionat el projecte de l’Associació que comprèn l’ampliació de l’obrador El Rosal, per dotar-lo amb un ajut de 20.700 euros.

El conveni, a partir del qual CatalunyaCaixa aportarà l’ajut per ajudar al creixement del projecte d’El Rosal, s’ha signat avui per part de Maite Trepat, directora de l’entitat, i del director de zona de CatalunyaCaixa, Joan Carles Gallego.

L’obrador, fundat l’any 1920 i gestionat directament per l’Associació Alba des del 2001, és un espai de treball inclusiu que actualment ocupa a 7 persones amb discapacitat. El Rosal elabora galetes artesanals, fetes a mà una a una, amb productes de proximitat. D’entre la seva producció, són popularment coneguts els ‘arrugats’.

L’any 2014 El Rosal va iniciar un Pla de Creixement que ha de durar fins el 2018 amb l’objectiu de crear nous llocs de treball i millorar diferents aspectes de l’activitat. Es va realitzar una primera fase que va consistir en el trasllat de l’obrador a un espai més gran i ara, gràcies a la col·laboració del Grup BBVA, inicien la 2a fase que consistirà en la compra de nova maquinària i la seva adaptació a l’espai, així com un reforç de l’àrea comercial. Amb aquestes mesures s’aconseguirà millorar l’eficiència en la producció i poder accedir a nous mercats i clients, i a la llarga s’espera assolir la creació de 10 nous llocs de treball.

La selecció del projecte de l’Associació Alba per part de CatalunyaCaixa

El projecte de l’Associació Alba ha estat seleccionat per CX a partir de l’avaluació del compliment d’uns paràmetres que l’entitat aplica per a determinar la idoneïtat de projectes, d’acord amb la seva visió i valors.

En aquest sentit, el projecte dóna resposta a una necessitat social d’una importància rellevant, com és la preservació i creació de llocs de treball de persones amb diversitat funcional, alhora que afavoreix el desenvolupament del territori.

El projecte encaixa perfectament en la filosofia de banca de proximitat, en què CatalunyaCaixa col·labora amb entitats arrelades al territori que fan una gran tasca social d’actuació local.

L’any 2013, el Grup BBVA, a través del seu programa Momentum Project, ja va seleccionar El Rosal per participar en una etapa de formació i acompanyament estratègic per modificar el seu model de negoci i reduir costos de producció.

 

Sobre l’Associació Alba

L’Associació Alba, amb seu a Tàrrega, va ser fundada l’any 1975. Treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i malaltia mental de l’Urgell i la Segarra. Ofereix serveis i atenció integral en tots els àmbits de la seva vida, des d’una escola d’atenció especial, passant per serveis d’habitatge, centres ocupacionals, activitats d’oci i esport, formació laboral i inserció.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.