L’Associació Alba de Tàrrega fomenta el voluntariat entre els joves a través d’un nou programa

Aquest grup de nois i noies formen part del nou Programa de Voluntariat per a Joves que acaba d’estrenar l’Associació Alba de Tàrrega. Es tracta d’una iniciativa pionera dirigida a joves d’entre 14 i 17 anys que pretén acostar-los el món del voluntariat a través de tallers o xerrades en anglès que els fan altres joves estrangers que participen en programes de voluntariat europeu o coneixent i tenint experiències com a voluntaris  en alguna de les àrees de l’Associació Alba.

Un cop feta la introducció els nois i noies es reparteixen en alguna de les seccions de l’entitat. Al taller Artis per exemple coneixen a les persones que realitzen dissenys artístics que després incorporen als productes que elaboren. Els joves s’apunten al programa per setmanes. A l’estiu hi ha poca oferta d’activitats per a nois i noies d’aquestes edats i a l’Associació cada any rebien sol·licituds de joves per a fer de voluntaris. Els que s’han inscrit al programa estan satisfets de poder veure com es treballa en una entitat com Alba.

L’objectiu del programa és fomentar el voluntariat entre els joves com a eina de transformació social. L’any passat 14 joves van realitzar accions de voluntariat a l’Associació durant l’estiu i 28 ho van fer durant tot l’any. Dels 150 voluntaris que té l’entitat, uns 60 són membres actius.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.