El Cicle de Teatre de Tàrrega ofereix vuit obres amb entrades a cinc euros pels més joves

La Regidoria de Cultura de Tàrrega oferirà 8 destacats muntatges escènics d’octubre a febrer en el marc de la Temporada Estable de Teatre 2016 – 2017. La capital de l’Urgell abandera un dels cicles teatrals més veterans de les terres de Lleida ja que enguany assoleix la 22a edició. La programació oferirà un ampli ventall de gèneres apostant sobretot per la comèdia i les dramatúrgies contemporànies. El cartell l’integren tant noms reconeguts de l’escena com petites – i premiades – companyies independents. L’escenari serà l’emblemàtic Teatre Ateneu, equipament que enguany estrena nou logotip de promoció.

 

El cicle aixecarà el teló el diumenge 16 d’octubre amb la nova versió femenina d’El florido pensil, tragicomèdia sobre l’educació en temps del franquisme. Rostres populars com Lloll Bertran, Mireia Portas o Victòria Pagès figuren al repartiment. Un altre nom de referència serà l’actor Alberto San Juan, qui acumula una prolífica trajectòria en teatre i cinema. El membre d’Animalario portarà el 12 de novembre el seu darrer monòleg, una sàtira sobre els efectes del capitalisme a la societat. D’altra banda, un vell conegut de la temporada targarina, Lluís Soler, tornarà al Teatre Ateneu el 27 de gener encapçalant El bon pare, un text de David Plana sobre el xoc generacional entre pares i fills.

 

Altres cites seran una reflexió en clau de memòria històrica sobre la Guerra Civil a càrrec de Cia. Noctàmbuls, procedents de les Illes Balears; un homenatge al pallasso Monti de la mà de Rhum & Cia; o la ferotge denúncia de l’actual crisi financera que planteja Lehman Trilogy, un èxit internacional del dramaturg italià Stefano Massini. Paral·lelament, des dels cercles independents arribaran la melancòlica  (Premi Serra d’Or de la crítica al millor text teatral en català) i una de les revelacions del moment, El test, amb Dolo Beltran.

 

Entrades a 5 euros per a menors de 18 anys

Els abonaments per a les 8 funcions es poden adquirir al preu de 75 euros i s’ofereixen opcions per a 3 ó 4 sessions. A la vegada s’amplien els descomptes incorporant com a novetat destacada les entrades a 5 euros que podran adquirir els menors de 18 anys. “La iniciativa vol promoure l’assistència de la gent jove al teatre i fidelitzar així nou públic”, segons ha explicat el regidor de Cultura, Raül Palacios. Sobresurt també l’adhesió de Tàrrega a la campanya Escena 25 de la Generalitat de Catalunya durant octubre i novembre. Així, els joves d’entre 18 i 25 anys que s’acollin a Escena 25 podran adquirir entrades a un preu que va de 3 a 10 euros.

 

Patrocini de 12 restaurants de la ciutat

Els abonaments es posen a la venda a partir del 10 d’octubre i les entrades a partir del 13 d’octubre. A més, per primera vegada s’unifiquen els preus de platea, llotja i amfiteatre. L’horari de les representacions es manté a les 9 de la nit per facilitar que els espectadors assisteixin al teatre i surtin a sopar després. En aquest sentit, 12 restaurants de la ciutat col·laboren com a patrocinadors del cicle teatral. Mitjançant la seva aportació s’ha editat sense cost per a les arques municipals el programa de la temporada.

 

La Xarxa, BAT i Agrat també enriqueixen la programació

A més de les 8 obres de la programació estable, Fundació La Xarxa aportarà 7 muntatges per al públic infantil. Maduixa Teatre obriran el cicle destinat als menuts de casa el diumenge 9 d’octubre. Per la seva part, el Grup de Teatre BAT de Tàrrega ja té a punt per als propers mesos tres muntatges a més de la revisitació biennal dels Pastorets. L’Associació Agrat, d’altra banda, presentarà el debut del seu grup teatral el 22 d’octubre amb una adaptació en clau local de la Lisístrata d’Aristòfanes. Val a dir que la Regidoria de Cultura presentarà al públic la temporada el dimecres 5 d’octubre (21h, Local Ateneu). Des del consistori també s’ha ampliat el programa d’activitats paral·leles, com conferències o tallers, que complementaran les obres integrants del cicle.

 

 

22a TEMPORADA ESTABLE DE TEATRE · TÀRREGA

Totes les funcions al Teatre Ateneu

 

Diumenge 16 d’octubre, a les 7 de la tarda

EL FLORIDO PENSIL NENES (comèdia)

Roser Batalla, Lloll Bertran, Victòria Pagés, Isabel Rocatti i Mireia Portas

Estrenada l’any 1996 amb molts aplaudiments, El florido pensil d’Andrés Sopeña reflexionava en clau de tragicomèdia sobre les misèries de l’educació en temps del franquisme. La peça teatral celebra ara el seu 20è aniversari amb una nova versió protagonitzada pel sexe femení, encarnat aquí per cinc actrius en estat de gràcia. El text continua plasmant les greus conseqüències d’un sistema educatiu tergiversat, amb més greuges encara per a les dones, advocant per la supressió dels estereotips sexistes.

 

ACTIVITAT PARAL·LELA: Conferència – debat sobre l’ensenyament en temps de la república i la dictadura. Col·laboren Grup d’Ensenyants Urgell-Segarra, USTEC i Servei Educatiu de l’Urgell. Dijous 13 d’octubre, a les 8 del vespre, a la Biblioteca.

 

 

 

Dissabte 29 d’octubre, a les 9 de la nit

YOU SAY TOMATO (comèdia)

Una producció de Sala Trono amb Anna Moliner i Joan Negrié

En Santi, fill d’una nissaga d’orquestristes, i la Rosó, nena prodigi televisiva dels anys 90, porten deu anys vivint junts. La seva història d’amor va començar amb un projecte musical que els havia de portar al capdamunt de l’escena. Els anys han passat i aquest dia no ha arribat. Procedent dels cercles independents, You say tomato és una comèdia intensa i humana sobre l’art, la felicitat i el pas del temps. Premi Serra d’Or de la crítica al millor text teatral en català 2015.

 

ACTIVITAT PARAL·LELA: Classe magistral de teatre musical amb l’Aula Municipal de Teatre de Lleida. Dissabte 29 d’octubre, a les 4 de la tarda, al Teatre Ateneu. Activitat gratuïta inclosa en el preu de l’entrada.

 

 

 

Dissabte 12 de novembre, a les 9 de la nit

AUTORRETRATO DE UN JOVEN CAPITALISTA ESPAÑOL (monòleg)

Una producció de Teatro del Barrio amb Alberto Sanjuán

Fundador, intèrpret i en alguna ocasió autor de la reconeguda companyia Animalario, Alberto San Juan es presenta ara en solitari amb un monòleg satíric on mostra la seva àcida visió de la societat actual. Alberto San Juan s’ha convertit en un referent de la cartellera teatral i a la vegada una figura destacada de la cinematografia espanyola.

 

ACTIVITAT PARAL·LELA: Conferència – debat sobre el sistema capitalista. Dijous 10 de novembre, a les 8 del vespre, a la Biblioteca.

 

 

 

Dissabte 26 de novembre, a les 9 de la nit

DELS LLARGS CAMINS (memòria històrica)

Cia Noctàmbuls

Obra que voreja el teatre documental, basada en testimonis reals sobre la Guerra Civil i amb situacions que es podrien reproduir en qualsevol conflicte bèl·lic actual. L’agrupació balear Noctàmbuls apropa de forma compromesa i emotiva un bocí de veritat que cal no oblidar. La peça ha obtingut els premis al millor text i millor actor que concedeix l’Associació de Teatres Públics de les Illes Balears.

 

ACTIVITAT PARAL·LELA: Ruta dels bombardejos de la Guerra Civil amb motiu del 80è aniversari de l’inici del conflicte bèl·lic. Dissabte 26 de novembre, a les 5 de la tarda, al Museu Comarcal de l’Urgell.

 

 

 

 

Dilluns 5 de desembre, a les 9 de la nit

EL TEST (comèdia)

Una producció de la Sala Muntaner

Què escolliries? 100 mil euros ara mateix o 1 milió d’aquí deu anys? Aquest és el dilema al qual s’enfronta un matrimoni amb problemes econòmics davant un test de personalitat. El que comença sent una simple prova entre amics anirà despullant les personalitats i els secrets més profunds dels personatges. Duel de quatre intèrprets dalt l’escenari amb Sergio Caballero, David Vert, Clàudia Costas i Dolo Beltran, cantant del grup Pastora.

 

 

 

Dissabte 14 de gener, a les 9 de la nit

RHÜMIA (clown) · Homenatge al pallasso Monti

Amb Rhum & Cia

Nou espectacle d’homenatge a Joan Montanyès, conegut com a Monti, un dels pallassos més estimats del país. Es tracta d’un muntatge de Martí Torras, qui treballava amb el clown en una estrena de FiraTàrrega 2013, frustrada per la mort prematura de Monti. Rhümia és un espectacle de pallassos amb dramatúrgia teatral i humor transgressor.

 

ACTIVITAT PARAL·LELA: Classe magistral de clown amb Martí Torras. Dissabte 14 de gener, a les 12 del migdia, al Teatre Ateneu. Activitat gratuïta inclosa a l’entrada.

 

 

 

Divendres 27 de gener, a les 9 de la nit

EL BON PARE (tragicomèdia)

Vània Prod. · Lluís Soler, Teresa Vallicrosa, Georgina Latre i Jaume Madaula

Tragicomèdia sobre la figura masculina i la paternitat, aquest text de David Plana duu el públic fins a un final catàrtic, fent-lo riure però també enfrontant-lo a temes transcendentals. És el retrat d’una generació de pares que malgrat creure en una educació moderna i tolerant no poden evitar el xoc amb els fills. La vida d’un alcalde de províncies es desmunta de la nit al dia quan descobreix un vídeo de la seva filla a la xarxa.

 

 

 

Diumenge 19 de febrer, a les 9 de la nit

LEHMAN TRILOGY (teatre de denúncia)

Producció de La Villaroel i Focus

L’espectacle, tot un èxit internacional, traça la vida de tres generacions Lehman recorrent la història del capitalisme modern. Des de l’intercanvi de béns fins al deliri contemporani d’ordinadors que compren i venen en fraccions de segon, passant per la globalització, aquesta peça d’Stefano Massini posa l’èmfasi en la deshumanització que afecta el món econòmic i polític. Un text que denuncia la crisi econòmica, ètica i social més greu dels últims 80 anys. Massini és el director artístic del Piccolo Teatro de Milà.

 

ACTIVITAT PARAL·LELA: Taula rodona sobre nous models econòmics. Dijous 16 de febrer, a les 8 del vespre, a al Biblioteca.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.