El Dia del Mestre i de la Mestra del GEUS  aborda el paper d’educadors socials en escoles

L’acte va comptar amb una conferència de l’educador social i periodista Albert Font-Tarrés

El Grup d’Ensenyants Urgell-Segarra va celebrar ahir divendres el Dia del Mestre i de la Mestra a la Biblioteca Pública de Tàrrega. L’acte va comptar amb una conferència de l’educador social i periodista Albert Font-Tarrés que va tractar sobre el fet educatiu amb una mirada comunitària, la necessària coordinació entre diferents agents educatius i la recent incorporació d’educadores i educadors socials en centres escolars. La cita també va servir per lliurar un record als docents de l’Urgell i la Segarra que s’han jubilat aquest any. La cloenda, amb una actuació musical, va anar a càrrec del duet format per un alumne de l’Escola Municipal de Música d’Agramunt i el director del centre, Jordi Guixé.
Entre el públic hi va haver Xavier Rossell-Aparicio, tinent d’alcalde Ciutadania, Educació i Treball de l’Ajuntament de Tàrrega, i Josep Serentill, president de la Societat Catalana de Pedagogia de l’Institut d’Estudis Catalans.

“Cal formar intel·ligències que sàpiguen pensar, cors capaços de sentir”, va dir Empar Navarro, mestra valenciana referent de la renovació pedagògica del segle passat nascuda un 27 de novembre i morta fa 35 anys. La conferència va agafar, precisament, part d’aquesta cita com a títol i es pregunta “Què hi fa un educador social entre mestres?”. Albert Font-Tarrés va fer un recorregut per la trajectòria d’Empar Navarro com a fil conductor per parlar de la figura professional d’educadors i educadores socials, quan s’escau el 30 aniversari del reial decret pel qual es van crear els estudis universitaris i els 25 anys de la creació del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC). A partir d’aquí va explicar com els creixents encàrrecs que la societat reclama al sistema escolar fa necessari que es contempli la incorporació d’altres perfils professionals als centres: fa 2 dècades altres comunitats autònomes van incorporar educadors socials en escoles i instituts i a Catalunya el curs passar es va començar a fer de manera experimental en 75 escoles.

Albert Font-Tarrés és educador social i periodista, dues professions que ha anat combinant. Actualment és president de la junta delegada a Lleida del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, del qual també n’és vocal de la junta de govern. També és membre de la Societat Catalana de Pedagogia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans; forma part de la Plataforma per a l’Educació Mediàtica del Consell de l’Audiovisual de Catalunya i del grup coordinador de la Xarxa Territorial de l’Aliança Educació 360 de les Terres de Lleida. A més, també participa en el grup de treball d’Educació per a l’elaboració de l’Agenda Rural de Catalunya. També ha estat implicat activament en associacions de famílies d’alumnes, entre el 2017 i el 2019 va ser vocal territorial de la demarcació de Lleida de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC), a més d’altres moviments i iniciatives per a la millora educativa.

Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.