El volum 35 d’URTX proposa repensar el futur cultural de Ponent amb la veu d’experts del territori

La presentació del nou volum ha anat a càrrec de Clara Arbués, directora tècnica del Museu Episcopal d’Urgell

Aquest dimecres 5 de maig a la nau 18 del Museu Trepat s’ha presentat la nova edició de la revista URTX d’Humanitats de l’Urgell, la miscel·lània d’estudis humanístics editada pel Museu Tàrrega Urgell, l’Arxiu Comarcal de l’Urgell i el Museu Trepat.

El número 35 d’URTX centra el dossier principal en un monogràfic sobre les perspectives de futur de la cultura a Ponent. El volum compta amb la participació de diferents experts del territori que ofereixen la seva visió des de diferents perspectives culturals: museus, art contemporani, música, patrimoni artístic i arquitectònic o comunicació. A través de les seves reflexions, la publicació proposa en un format d’assaig diferents alternatives per al món cultural de les nostres comarques i quins futurs es poden anar construint en diferents àmbits de la nostra societat a través de la cooperació, la transversalitat i la interdisciplinarietat.

A banda del dossier principal, l’URTX també compta amb diferents articles sobre temes com la cuirassa jueva de Lleida, les escultures en fusta a l’Urgell i la Noguera a l’època del Barroc o la història dels targarins als camps de concentració de Mauthausen, entre d’altres.

L’acte d’aquest dimecres ha comptat amb la presència de Clara Arbués, directora tècnica del Museu Episcopal d’Urgell, que ha fet la presentació de la nova edició d’URTX i amb els parlaments de l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan-Vallverdú, i el director del Museu Trepat, Jaume Espinagosa.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.