Tàrrega finalitza amb èxit la campanya d’excavacions arqueològiques al Pou del Gel

Aquesta banqueta de pedra que ressegueix el perímetre de la paret interior del Pou del Gel de Tàrrega és un dels elements que s’han pogut documentar en la darrera campanya arqueològica que hi acaba de realitzar el Museu Comarcal de l’Urgell. El Pou del Gel data del segle XVII tot i que probablement ja existia al segle XVI i servia per emmagatzemar el gel que a l’hivern es feia en basses properes. La seva funció era conservar els aliments, refrigerar el vi i també tenia usos terapèutics. La banqueta i les columnes que s’han descobert sota els sediments sostenien un pis de fusta que separava el gel de la base i en permetia la conservació.

L’actuació arqueològica ha estat pressupostada en 11.095 euros. També s’ha incorporat una subvenció de la Generalitat de Catalunya per a la gestió de patrimoni arqueològic. Abans d’acabar l’any l’Ajuntament de Tàrrega preveu construir una nova plataforma a la base del pou que permetrà el públic veure de prop les troballes, una obra que suposarà una inversió de 5.133 euros. Durant la Guerra Civil aquesta infraestuctura també va servir com a refugi antiaeri.

El Pou del Gel de Tàrrega fa nou metres i mig d’alçada i un diàmetre de gairebé 8 metres i es troba en molt bon estat. Per aquest proper diumenge 20 de novembre s’ha programat una visita guiada a aquest espai històric. L’activitat és un dels actes commemoratius del 35è aniversari del Museu Comarcal de l’Urgell on també s’oferirà un taller infantil d’arqueologia.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.