Davant la negativa d’Agrat a consensuar el cartell i el programa del Carnestoltes 2018, que conté expressions de banalització vers la figura de la dona, l’Ajuntament de Tàrrega assumirà l’organització de la festa

L’Ajuntament de Tàrrega també considera que el programa proposat conté expressions ofensives vers les tradicions de la ciutat i que fereixen sensibilitats, en clara contradicció amb un carnaval inclusiu

L’Ajuntament de Tàrrega comunica que l’ens assumirà directament, mitjançant la Regidoria de Cultura, la gestió de la festa del Carnestoltes 2018, renunciant així a la coorganització de l’activitat amb l’entitat local Agrat. La decisió s’ha pres després de la renúncia de la comissió a consensuar les expressions usades en el programa d’actes proposat, tal i com ha sol·licitat l’Ajuntament de Tàrrega. Aquesta institució no pot avalar ni destinar diners públics a la publicació d’un fulletó en què es banalitza la figura de la dona i el cos femení. El llenguatge usat en l’esmentat programa del Carnestoltes propicia el tractament del cos de les dones com a mers objectes sexuals i pot donar peu a males interpretacions sobre què és la llibertat sexual i l’apoderament femení. L’Ajuntament de Tàrrega no desaprova el fet que l’eix temàtic del Carnestoltes 2018 posi el focus en el feminisme però el text proposat per la comissió distorsiona aquest concepte.

 

Representants del Govern municipal s’han reunit en dues ocasions amb representants d’Agrat sol·licitant (en cap cas s’ha amenaçat ningú) que reconsideressin la redacció del programa, fet que no s’ha produït. En ambdues reunions s’han exposat informes dels tècnics de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat en què s’alerta de l’objectualització sexual del cos femení que es desprèn del programa proposat. En el decurs d’aquestes trobades no s’ha mostrat per part de la comissió cap voluntat de modificar les expressions usades en el programa. D’altra banda, l’Ajuntament de Tàrrega també ha compartit aquesta inquietud amb les diferents entitats i associacions de dones de la ciutat.

 

La festa del Carnestoltes, per tradició, pot ser escenari de sàtira però mai d’escarni ofensiu. En aquest sentit, el programa també conté altres expressions ofensives vers les tradicions de la ciutat i que fereixen sensibilitats. Per això, l’Ajuntament de Tàrrega no pot compartir ni donar suport al programa de Carnestoltes proposat per la comissió. Per carnaval no tot s’hi val. L’Ajuntament de Tàrrega defensa i impulsa la celebració d’un Carnestoltes inclusiu, igualitari i familiar en què tothom se senti partícip.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.