El Fòrum l’Espitllera i Memorial Democràtic fan donació al Museu de Cervera de la pedra “Stolpersteine” de Sanaüja que va ser objecte d’un atac feixista.

Representants del Fòrum l’Espitllera han fet donació al Museu de Cervera de la llamborda que el passat dia 26 de gener van col·locar a Sanaüja davant de la casa natal de Salvador Grau, un dels pocs segarrencs que va ser alliberat dels camps d’extermini nazi i que després va viure a l’exili. La llamborda va ser colpejada 13 cops amb un objecte contundent.

El Fòrum Espitllera i el Memorial Democràtic, amb el suport dels ajuntaments de la Segarra on hi hagué deportats als camps d’extermini nazi, van impulsar la creació de l’itinerari de la deportació.
Aquest Itinerari es va materialitzar amb la instal·lació d’11 llambordes Stolpersteine(“pedres de topada”) a 9 viles de la Segarra per part de l’artista berlinés Gunter Demnig, creador del projecte Les llambordes són fetes amb formigó, presenten una superfície de 10 x 10 cm que es recobreix d’una fulla de llautó i en la qual s’hi graven les dades essencials de la persona deportada, per la qual cosa cada llamborda és única. Les llambordes s’instal·len a terra, a nivell del sòl, davant de la casa on vivia la persona deportada o en algun espai proper als ajuntaments, amb l’objectiu de fer aturar el vianant i fer-lo pensar en la persona deportada, desapareguda, torturada, o assassinada.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.