Aquests són els Lip Dub’s premiats en el Concurs de vídeo en contra de la Violència Masclista

Aquests són els dos treballs guanyadors del concurs de Lip Dub que denuncien la Violència Envers les Dones:

Els alumnes del Pla de Transició al Treball han estat els guanyadors en la Categoria de Centres Educatius i la secció TRUC del CAU de Tàrrega han estat els guanyadors en la Categoria d’Associacions.

Altres participants han estat els Amics dels Escoltes, l’Escola Alba i el Centre Ocupacional l’Espígol.

L’objectiu del concurs és divulgar entre els més joves el rebuig a qualsevol tipus de violència de gènere.

L’activitat s’emmarca en la campanya “Digues Prou, No Estàs Sola” que ha endegat l’Ajuntament de Tàrrega, el Consell Comarcal de l’Urgell, el Centre d’Assistència Primària (CAP), el Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) de Lleida, els sindicats UGT i CCOO, Càritas, Creu Roja Urgell, Associació Alba, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra.

 

En el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, l’Ajuntament de Tàrrega ha lliurat avui els premis del seu concurs de vídeos de condemna d’aquesta xacra social. Es tracta d’enregistraments en format Lip Dub (vídeo musical d’un grup de persones que sincronitza gestos i moviments amb una cançó). En aquesta segona edició s’han presentat cinc enregistraments per part dels alumnes del Pla de Transició al Treball (guanyadors en la categoria de centres educatius), la secció TRUC del CAU Tàrrega (guanyadors en la categoria d’associacions), Amics dels Escoltes, Escola Alba i Centre Ocupacional L’Espígol. A l’acte de lliurament de premis han participat l’alcaldessa Rosa Maria Perelló; la regidora de Polítiques d’Igualtat, Núria Franquesa; i el regidor d’Ensenyament, Gabriel Lacambra. El missatge comú ha estat clar: rebuig unànime a qualsevol forma de violència de gènere.

Campanya reconeguda per la Generalitat de Catalunya

L’acció també s’ha englobat dins la campanya de conscienciació Digues prou, no estàs sola, que vol ajudar a combatre i eradicar la violència de gènere. El conjunt de la campanya ha estat reconegut com a bona pràctica per part de la Generalitat de Catalunya i s’exposà el passat dilluns a Barcelona en unes jornades sobre violència sexual. La iniciativa és fruit d’un grup de treball que engloba esforços de l’Ajuntament de Tàrrega, el Consell Comarcal de l’Urgell, el Centre d’Assistència Primària (CAP), el Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) de Lleida, els sindicats UGT i CCOO, Càritas, Creu Roja Urgell, Associació Alba, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. Les propostes, totes de caràcter gratuït, inclouen conferències, tallers, exposicions i cursos a més del concurs audiovisual esmentat.

Difusió del telèfon d’atenció a les víctimes

En el marc de la campanya, el passat dissabte també es llegí el manifest institucional i s’escenificà una enganxada de cartells amb missatges de denúncia vers l’assetjament sexual. L’Ajuntament de Tàrrega també ha enregistrat un vídeo de conscienciació amb la intervenció de regidors de tots els grups polítics del consistori i treballadors municipals. Així mateix, el bus urbà de Tàrrega du a la part posterior un anunci que difon el telèfon d’atenció a les víctimes de violència masclista. D’aquesta forma, el telèfon 900 900 120 es promou arreu dels barris de la ciutat. Aquesta línia d’atenció és gratuïta, confidencial i funciona tots els dies de l’any.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.