Bona participació als actes de presentació del projecte i bioblitz de Lluçà i de la Inspecció fluvial del riu Ondara, dins la campanya “Stop Residus Tàrrega”

El proposat divendres dia 28 de maig a la terrassa de la Soll es va fer la presentació del projecte de gestió mediambiental i del Bioblitz de Lluçà. L’acte fou conduït pels naturalistes impulsors del projecte en Raül Jiménez, en Bernat Azcona i en Joan Carles Hinojosa. Durant l’explicació es van presentar els objectius de millora de la biodiversitat de la finca de 12 hectàrees gestionada pel Grup d’Ecologia i de Medi ambient de Tàrrega. També es van presentar els primers resultats del Bioblitz realitzat els dies 15 i 16 de maig.

En el debat sorgit després de la presentació es va exposar com fer possible la millora de la biodiversitat amb la intensificació de l’agricultura i de la ramaderia.

El dissabte 29 de maig, es va dur a terme l’habitual inspecció fluvial del riu Ondara que l’entitat GEMA realitza cada primavera i tardor entre Tàrrega i el Talladell.

El resum tècnic de la inspecció ha donat com el resultat de qualitat ambiental deficient: Aigua transparent amb pudor de claveguera. Ph neutre i nitrats elevats. Trams amb aigua baixa i estancada. poquíssim cabal i molta vegetació dins la llera. Flora i fauna invertebrada típica d’aigües de baix nivell ambiental i amb presència d’espècies invasores.

De la inspecció realitzada, es constata el deteriorament constant que l’abocament de les aigües residuals del Talladell provoca al riu Ondara. En aquest cas, caldria resoldre l’abocament del Talladell, mitjançant la construcció d’un col·lector que connecti les aigües residuals del Talladell a la depuradora de Tàrrega.

El proper divendres dia 4 de juny a les 20,30h es farà la taula debat sobre la gestió dels residus a la Plaça de les Nacions i el dissabte dia 5 de juny a les 9,30 h. del matí s’iniciarà des de la mateixa plaça de les Nacions la macrobatuda de residus oberta a tota la ciutadania. A les 12 de migdia es faran els tallers “Residu Zero a casa” i “L’art d’embolicar amb roba” AMB Esther Peñarrubia.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.