El duo Ballaveu porta el divendres 11 d’agost a Tàrrega el seu repertori de cançons i danses tradicionals catalanes

Concert a la plaça dels Comediants que anirà precedit per un taller de balls folklòrics

Tàrrega continua desplegant durant el mes d’agost la seva programació cultural d’estiu, oferta vertebrada en diferents cicles de música en viu, cinema, arts escèniques i vetllades. Dins les propostes organitzades per la Regidoria de Cultura destaca el Cicle d’Havaneres i Música Tradicional, que aquest divendres 11 d’agost té com a protagonista el duo Ballaveu.

La parella formada per Patri Garcia i Xavier Rota interpretarà el seu repertori de cançons d’arrel a les 10 de la nit, a la plaça dels Comediants, al cor del nucli antic. Prèviament, a les 8 del vespre, el mateix grup impartirà un taller de danses folklòriques obert a tothom. Ambdues propostes són gratuïtes.

Des d’Olesa de Montserrat, Ballaveu adapta el cançoner tradicional català per a poder ser ballat. Les dues veus, harmonioses i sense artificis, exploren els sons d’arrel amb l’acompanyament de guitarra i percussions com la pandereta, la canya esquerdada o el pandero. La vetllada esdevindrà així un viatge pels balls plans del Pallars, les jotes de l’Ebre o els ballets de la Catalunya interior. Romanços i cançons de bressol completaran el seu repertori, que fins ara ha donat peu a dos àlbums publicats: “Flors i violes” i “Ball de nit”.

Havaneres i música clàssica

Els sons tradicionals tornaran a Tàrrega el divendres 18 d’agost, a 2/4 d’11 de la nit, als jardins de la Societat Ateneu, amb el concert d’havaneres de l’agrupació Mar i Vent. A més, la capital de l’Urgell també tindrà ocasió de gaudir de la música clàssica de la mà del grup Atrium Ensemble. La cita serà el dissabte 19 d’agost, a les 9 del vespre, a l’ermita de Sant Eloi, en el marc de la festa de Sant Magí.

Cloenda del Cinema a la Fresca

Un altre dels plats forts de l’estiu a Tàrrega és el cicle de Cinema a la Fresca. La programació, impulsada per la Regidoria de Cultura, es tancarà avui dimecres 9 d’agost amb la projecció del film ‘Un cel de plom’, drama de memòria històrica inspirat en la vida de Neus Català. La jove republicana fou empresonada durant la Segona Guerra Mundial en un camp d’extermini alemany, on va sabotejar d’amagat la fabricació de munició. La sessió és gratuïta i tindrà lloc a les 10 de la nit a la plaça de les Nacions sense Estat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.