El pressupostos participatius de Tàrrega reben més de 300 propostes fetes per la ciutadania en la seva primera fase

16981-1548243543-1400x1400L’alcaldessa destaca l’alta participació i implicació de la ciutadania de Tàrrega en els primers pressupostos participatius

L’Ajuntament de Tàrrega ha tancat la primera fase consistent en la recepció de propostes en el seu primer procés de pressupostos participatius. Fins al 21 de desembre s’han recollit més de 300 propostes fetes per la ciutadania per invertir una part dels comptes municipals de l’exercici 2019, segons ha explicat l’alcaldessa Rosa Maria Perelló a Ràdio Tàrrega. En concret, s’ha fixat una partida de 100.000 euros del capítol d’inversions el destí de la qual es decidirà a partir de les propostes formulades pels veïns.
En aquesta primera fase, la ciutadania va poder fer arribar les seves propostes fins al 21 de desembre de forma presencial o telemàtica.
Perelló ha destacat que “l’empresa que ens ajuda en aquest procés de pressupostos participatius ha destacat l’alta participació de la ciutadania de Tàrrega envers altres municipis on també s’ha optat per aquesta fórmula de participació ciutadana”.
L’alcaldessa ha explicat que “ara una vegada tinguem el gruix de propostes, les compartirem amb la resta de grups de l’arc consistorial per conèixer quines són les inquietuds dels ciutadans quant a inversions. Algunes d’aquestes propostes, tot i estar descartades pels pressupostos participatius, podrien ser ateses en altres àmbits”.
La segona fase que ara començarà, consistirà en la validació tècnica de les propostes recollides. Els serveis tècnics municipals valoraran i quantificaran les butlletes recollides tan presencial com electrònicament. Se’n farà una selecció atenent a requisits tècnics i econòmics. Es comprovarà que les propostes siguin de competència municipal; que no contradiguin els plans aprovats; que siguin realitzables tècnicament i viables econòmicament; que respectin el marc jurídic i legal; i que puguin ser considerades una inversió
Posteriorment en la tercera fase, es convocarà un fòrum ciutadà, obert a tothom, en què es debatran i prioritzaran les propostes que hagin estat validades. Els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que se sotmetran finalment a votació popular. La data del fòrum es comunicarà oportunament.
El procés culminarà posant a votació popular les propostes finalistes. Serà una votació telemàtica en què podran participar totes les persones majors de 16 anys i empadronades a Tàrrega. Una eina electrònica farà el recompte dels vots.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.