El Quim Vilamajó reivindica les persones amb d’altres capacitats a través del projecte artístic “Jo Soc Capaç”

 

17376-1557228284-1400x1400El Quim Vilamajó, un noi amb síndrome de Down de Tàrrega, inaugura l’exposició “Jo Soc Capaç” el pròxim dia 9 de maig a la Sala Marsà. Una mostra que reivindica el paper de les persones amb d’altres capacitats intel·lectuals en la societat

L’exposició comprèn fotografies i textos realitzats pel Quim Vilamajó, un vídeo i dues taules del coneixement on s’explica la percepció que la societat ha tingut al llarg dels temps sobre el món de les altres capacitats.
La peça central de l’exposició és un vídeo de caràcter documental en la qual el Quim Vilamajó narra en primera persona la seva experiència vital, i explica quins són els seus neguits, les seves frustracions, il·lusions, i pors. A través dels seus pensaments parla de manera oberta i desinhibida sobre conceptes tan universals com l’amor, el treball, la família, l’amistat, la capacitat per decidir, o també la mort. «Jo soc capaç» és una mirada directa, en primera persona, sense trucs, sobre la mirada «capaç̧», singular i reflexiva d’en Quim; “una mirada que ens pot provocar quelcom inesperat: qui sap si ens pot obrir els ulls a un món desconegut”, afirma.

Exposició inèdita emmarcada en el projecte #IamAbleProject

«Jo sóc capaç» és una exposició que forma part d’un projecte més ampli  anomenat #IamAbleProject, ideat pel Jesús Vilamajó —fotògraf i impulsor de Culturacció i pare d’en Quim Vilamajó—, l’any 2014, amb la idea de divulgar entre la població la realitat de les persones amb d’altres capacitats; i, al mateix temps, afavorir el creixement intel·lectual i cognitiu del seu fill Quim.
«Jo Soc Capaç» té els seus orígens en un videoblog “El Món del Quim”  (http://elmondelquim.wordpress.com) que el Quim realitza des de l’any 2011 amb el seu pare. En aquest videoblog, organitzat en capítols, el jove tracta diferents temes relacionats amb la seva percepció de la vida, així com fa entrevistes a alguns personatges del seu interès. El videoblog ha rebut més de 120.000 visites d’ençà que va ser creat.
El projecte #IamAbleProject inaugurarà el “3rd Conference Trisomy 21 Research Society” que se celebrarà al Cosmocaixa de Barcelona el mes de juny, que reunirà a científics de tot el món per compartir els avenços que es produeixen sobre l’estudi de la síndrome de Down.

El conegut dissenyador Jordi Calvís ha col·laborat amb el projecte #IamAbleProject dissenyant unes samarretes amb el lema “Vaig al meu ritme”

El lema “Vaig al meu ritme” ha estat triat pel Quim, per confeccionar una samarreta reivindicativa de les necessitats que tenen les persones amb d’altres capacitats intel·lectuals de ser plenament acceptades en la nostra societat. El que es recapti de la venda d’aquestes samarretes es destinarà a finançar algunes petites despeses generades pel projecte #IAmAbleProject, que no compta amb cap mena d’ajut.
La samarreta l’ha dissenyada Jordi Calvís, conegut per haver dissenyat les samarretes que es lluïen en el “Preguntes freqüents” de TV3 en la seva anterior edició.
L’exposició “Jo soc capaç” està organitzada pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Tàrrega i produïda per l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, i es podrà veure a la Sala Marsà de Tàrrega fins el 2 de juny.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.