FiraTàrrega acull 34 estrenes d’espectacles entre les quals en destaquen 12 d’àmbit internacional

El 32,35% de les estrenes formen part del nostre programa d’acompanyament artístic Suport a la Creació

El 55% dels espectacles programats en l’edició 2022 de FiraTàrrega són estrenes i podran veure’s per primera vegada a l’Estat espanyol (entre el 8 i l’11 de setembre) en els diversos espais que Tàrrega ja té a punt per a una nova convocatòria del certamen anual. Això suposa un total de 34 creacions, 12 de les quals són internacionals. En l’àmbit internacional destaquen propostes com les de l’holandès Johannes Bellinks amb la seva proposta Reverse, des d’on experimentar el món caminant enrere; Exit dels belgues Circumstances, un treball de circ i dansa on es fusionen el moviment, l’acrobàcia i l’equilibri; i Born to protest de Joseph Toonga, londinenc d’ascendència camerunesa que ens apropa un paisatge sonor intens amb ritmes de hip-hop que posa l’accent a crear consciència al voltant de l’estigma racial.

Suport a la Creació i Hivernem

A través d’aquest programa, FiraTàrrega segueix amb la voluntat de dinamitzar i acompanyar els processos de creació artística que tinguin un ingredient de recerca i d’innovació. A FiraTàrrega 2022 el 32,35% de les estrenes formen part d’aquest programa d’acompanyament artístic. 12 seran estrena exclusiva d’aquesta edició, entre les quals destaquen: la Cia. Pau Palaus que ens porta amb Zloty una història de dos personatge d’una antiga troup de circ fent camí sense rumb; Lali Álvarez amb The Unfinished Human MANIFESTO (El Manifest inacabat de la Humanitat), un projecte participatiu que combina la creació artística, la creació comunitària i el pensament, Proyecto Resonantes i Trinario: Cuerpos Resonantes, una dramatúrgia corporal que s’entrama en situacions com la construcció de la identitat, el lloc d’origen o la migració; Artistas Salsichas amb Hablar con las plantas para llegar a un paisaje, una peça pròpiament estrenada al Sismògraf 2017 i arriba ara amb una immersió adaptada al paisatge de L’Urgell; Col·lectiu Desasosiego amb Un segundo bajo la arena, una peça en la qual el públic podrà assistir a un banquet nupcial inspirat en Bodas de sangre, Roger Bernat / FFF i la seva Dormifestació, una dormida col·lectiva acompanyada d’artistes convidats com els poetes Oriol Sauleda i Núria Martínez Vernis; Carla Rovira amb el dispositiu escènic Exit through the gift shop que gira al voltant del concepte d’èxit en els processos de gestació i maternitat i Projecte Ingenu que es pregunten sobre com serà el món d’aquí a 1000 anys a El dia que va morir l’últim panda.

Entre les estrenes de l’edició 2022 hi trobem també dues peces sorgides del programa Hivernem, desenvolupat juntament amb l’Institut Ramon Llull que vol fomentar la recerca en l’escriptura de creacions artístiques vinculades a les arts escèniques i a l’espai públic. D’una banda, la Companyia Escarlata presenta La grutesca, una experiència sonora en un ambient grotesc i circense. De l’altra, Ada Vilaró, que amb S.O.S fa una crida, un cant, un xiuxiueig de l’ànima a la terra, al nostre planeta.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.