La Plataforma d’entitats “Salvem els molls de la via” reclama conservar el conjunt patrimonial i històric de la zona ferroviaria

Proposta alternativa, de la Plataforma d’entitats “Salvem els molls de la via”, de l’estació d’autobusos

 

La Plataforma d’entitats “Salvem els molls de la via”, integrat per la Soll, Grup d’Ecologia, Amics de l’Arquitectura Popular i el Cau, ha manifestat la seva preocupació envers el projecte de la nova estació d’autobusos que es pretén fer a Tàrrega.

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tàrrega van presentar el divendres dia 12 de març, el projecte de la nova Estació d’Autobusos de Tàrrega. La Plataforma creia que aquest projecte no contemplava la conservació del conjunt patrimonial i històric de la zona ferroviaria, fins ara de titularitat municipal, integrada pels molls, el magatzem, el cobert i la grua.

Algunes entitats i ciutadans de Tàrrega, després de reunir-se amb l’Ajuntament per aconseguir compatibilitzar el conjunt patrimonial amb el projecte de la nova estació d’autobusos, va valorar el canvi de posició de l’Ajuntament, però continuava demanant que es concretès al projecte per tal de recuperar aquest espai històric targarí.

Cal destacar que l’any 2006, la Generalitat de Catalunya va declarar “Bé Cultural d’Interès Local” l’Estació de Tàrrega, i que segons l’opinió de tècnics i especialistes en patrimoni aquest és un espai que caldria preservar. Alhora, l’espai dels “Molls de la via”, figura com un dels recursos culturals i turístics de Tàrrega i de la comarca, concretament a la Ruta Turística Industrial de l’Ajuntament de Tàrrega i del Consell Comarcal de l’Urgell editada l’any 2017.

La Plataforma “Salvem els molls de la via” pensa que la infraestructura d’una Estació d’Autobusos com la projectada, és compatible amb la conservació i la rehabilitació de l’espai, de les estructures i dels elements històrics i patrimonials de l’estació de Tàrrega i que un projecte d’aquest impacte i d’aquestes característiques ha de ser informat i exposat des de l’inici a un procés participatiu ciutadà.

Aquests també afirmen valorar que l’Ajuntament de Tàrrega, es plantegi ara la seva preservació i que per això caldria replantejar el projecte de la Generalitat, i sotmetre’l a un procés participatiu per tal que la ciutadania i els experts en patrimoni, avaluïn com es realitza la seva rehabilitació i conservació, i així mantenir el relat patrimonial i històric d’aquest, des d’un criteri de sensibilitat envers el paisatge urbà, el patrimoni i la història de la ciutat.

 

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.