Presenten el segon cicle de concerts ‘Trencant el silenci a la Vall del Corb’ i del cicle ‘Viu el Patrimoni’  

 

soLa directora de l’IEI, Montserrat Macià, ha participat aquest dijous en la roda de premsa de presentació del segon cicle de concerts Trencant el silenci a la Vall del Corb i el cicle Viu el Patrimoni, que se celebraran entre els mesos de juliol i agost. La presentació ha tingut lloc a l’Aula Magna de l’IEI i ha comptat amb la participació del president del Consell Comarcal de l’Urgell, Salvador Bonjoch; i de la representant de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Assumpta Esquix.

Les dos activitats funcionaran de forma paral·lela i amb el mateix objectiu: fer un maridatge entre el patrimoni cultural i la música, de manera que es potenciï l’interès del públic pel coneixement del territori i d’artistes de tot arreu.

Durant la seva intervenció la directora de l’IEI i la representant de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural han coincidit en assenyalar la importància de crear xarxa per fer viu el patrimoni i aconseguir que la gent se’l faci seu. També han insistit en el fet que cal valorar i estimar el patrimoni de què es diposa perquè forma part de les arrels de totes les societats.

De la seva banda, Salvador Bonjoch ha recordat el gran èxit que va tenir la primera edició del cicle, superant els 600 espectadors i que la intenció es anar-ho obrint a d’altres municipis de la zona, com ja passa aquest any.

Pel que fa al segon cicle de concerts de música i patrimoni en viu, Trencant el silenci a la Vall del Corb, tindrà lloc els dies 8, 15 i 29 de juliol i coincideix amb la celebració de l’Any Internacional del Circ. L’organització dels concerts és una iniciativa de l’IEI, el Consell Comarcal de l’Urgell i els ajuntaments de Nalec, Sant Martí de Maldà i Guimerà .

Les esglésies barroques de Nalec i Sant Martí de Maldà i el convent de Vallsanta són els escenaris escollits per a aquesta proposta musical, que vol acostar a urgellencs i visitants la riquesa del patrimoni arquitectònic i cultural de la zona. Enguany, l’arpa torna a ser l’instrument protagonista gràcies a la reconeguda Berta Puigdemasa, acompanyada de les actuacions de circ.

L’objectiu es fer una barreja entre música, art, i cultura que permeti gaudir al visitant del potencial de la zona, des de tots aquests punts de vista.

Els concerts seran els següents:

 

Dissabte, 8 de juliol (20.00 hores)

  • El circ filixic, espectacle familiar amb números recuperats de l’històric Circ Improvisto’s (Improvisto’s Krusty Show). Davant la portalada barroca de l’església de Nalec.

 

Dissabte, 15 de juliol (22.00 hores)

  • Fingerlight, espectacle familiar nocturn amb malabars de llum pròpia i foc (Improvisto’s Krusty Show), davant la portalada barroca de l’església de Sant Martí de Maldà.

 

Dissabte, 30 de juliol (18.00 hores)

  • Acrobàcies sonores, un viatge a través de la delicadesa de l’arpa i la màgia del circ en que sonoritzen les imatges i es visualitzen els sons, representant la historia d’un patrimoni arquitectònic (Improvisto’s Companyia de Circ i Berta Puigdemasa), al Convent de Santa Maria de Vallsanta.

 

Tant a Nalec com a Sant Martí de Maldà, abans de l’espectacle s’ofereix una visita al poble, i a Vallsanta, després de la trobada a la plaça Major i la visita al Museu els assistents es desplaçaran en autocar fins el Convent.

 

De la seva banda, el cicle Viu el Patrimoni, impulsat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural planteja tres escenaris diferents: el Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges, el Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig; i el conjunt rupestre Roca dels Moros del Cogul com a indrets on es farà aquest maridatge entre música i patrimoni, també amb la presència de Berta Puigdemasa.

 

Els dies i concerts previstos són els següents:

 

14 i 19 de juliol (21.00 hores)

  • Nit a les pintures: Les yeux fermés, amb l’actuació de l’arpista, Berta Puigdemasa, acompanyada d’il·lustracions de l’artista Maria Masfret (conjunt rupestre Roca dels Moros del Cogul).

 

22 de juliol (19.30 hores)

  • Guitar Festival: Leor Maltinski i Giuliano Belotti. Violí i guitarra interpretant obres de Bártok, Falla, Sarasate o Albéniz (conjunt rupestre Roca dels Moros del Cogul).

 

22 de juliol (19.30 hores)

  • Vespres d’Arnadí i Jordi Domènec: L’orquestra especialitzada en barroc Vespres d’Arnadí i el contratenor, Jordi Domènec actuen al Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges.

 

22 de juliol (22.00 hores)

  • Alart Quartet i Mercè Pons: El quartet de cordes Alart acompanya la veu de l’actriu Mercè Pons en la lectura de textos extrets de l’arxiu que documenta els 800 anys d’existència del Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges.

 

23 de juliol (12.30 hores)

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.