Talarn inaugura a Agramunt els vestidors del camp de futbol i la senyalització de la ruta turística Camins de Riella

El president anima els futbolistes a fer seva i respectar una instal·lació que serveix per educar en valors, mentre que felicita l’Ajuntament per potenciar i donar a conèixer la riquesa patrimonial i històrica de la vila

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit aquest dissabte la inauguració dels vestidors del camp de futbol d’Agramunt i de la senyalització de la ruta turística Camins de Riella. Talarn, que ha estat acompanyat per la diputada Mercè Carulla, ha arribat al camp de futbol, on ha estat rebut per Sílvia Fernàndez, alcaldessa d’Agramunt, Bernat Solé, delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, i Felip Vilanova, president del Club de Futbol Agramunt, a més de la resta de la corporació municipal. Allí han procedit a la inauguració dels vestidors i han efectuat una visita a les instal·lacions, guiada pels nens i nenes del Club de Futbol Agramunt.

El president ha aprofitat la seva intervenció per remarcar que la Diputació de Lleida ha fet una aposta decidida per l’esport mitjançant un programa fonamentat en tres pilars, com són l’esport base, el femení i l’inclusiu. Una aposta que representa “educar en valors” associats a una pràctica esportiva saludable i respectuosa amb els demés. I per poder treballar aquests valors, ha dit, cal disposar d’instal·lacions “dignes” i que siguin valorades per totes i tots amb el màxim respecte.

La reforma integral dels vestidors de camp de futbol ha buscat adaptar-los tant a la normativa actual en matèria d’accessibilitat, elements constructius i acabats com a les necessitats dels usuaris, que són l’equip amateur i l’escola de futbol. Així, el nombre de vestidors ha passat de quatre a sis, dos d’ells més amplis, mentre que s’ha procedit a l’aïllament tèrmic de l’edifici, s’han millorat les parets, la coberta i els tancaments, i s’han renovat els paviments, la instal·lació elèctrica, les dutxes i els sanitaris, a més d’instal·lar-s’hi calefacció. Cal recordar que l’edifici va ser construït per Regions Devastades després de la Guerra Civil i va ser reformat el 1998, però actualment ja havia quedat obsolet. L’actuació ha tingut un pressupost de 220.000 euros.

Posteriorment, s’han traslladat a la plaça del Pou, on han inaugurat la senyalització de la ruta turística Camins de Riella, acte en el que també hi ha participat Amanda Cardona, regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Agramunt.

En aquest cas, Joan Talarn ha començat el seu parlament tot recordant que Agramunt és una vila amb una història antiga que es remunta al segle XI, fet que li ha permès anar configurant un patrimoni arquitectònic que abasta totes les tendències artístiques de la història. El president també ha fet referència a noms que han fet gran Agramunt, com la parella Viladot-Guinovart, que són referents per a tot el país, i a elements com el torró, que també formen part de la particular identitat agramuntina.

Per tot plegat, ha felicitat l’Ajuntament per una iniciativa que “posa en valor turístic el patrimoni i la història de la vila”, i que ho fa “des de l’orgull de pertinença i mostrant als visitants tots aquells racons que la fan singular”.

Camins de Riella és el nom que l’Ajuntament d’Agramunt ha donat al projecte de senyalització turística que té per objectiu identificar tots els elements d’interès turístic, patrimonial i cultural de la vila d’Agramunt. Està configurat per tres àmbits: Camins de pedra, que inclou tot el centre històric, Camins d’aigua, que recorre tots els elements vinculats amb l’ús i l’aprofitament de l’aigua, i Camins de terme, que recorre l’entorn dels voltants d’Agramunt i entre els quals hi haurà aquesta ruta fins al Pilar d’Almenara.

Posteriorment han efectuat una visita guiada amb una explicació de la senyalització corresponent als Camins de pedra a càrrec de l’historiador Josep Bertran, que ha col·laborat en la creació d’aquest projecte. El recorregut complet de la ruta, que es pot fer en aproximadament una hora i mitja, inclou els carrers i places més emblemàtiques del centre històric de la vila. Així, transita per la plaça del Pou, carrer Sió, plaça de l’Església, la façana de l’Ajuntament, plaça del Mercadal, la portalada i l’interior de l’església de Santa Maria, la capella de la Verge dels Socors, el retaule barroc del Roser, la talla romànica de la Mare de Déu del Castell, el refugi antiaeri de l’església de Santa Maria, la plaça del Mercat, la plaça Onze de Setembre, la plaça Pare Gras i el tram de muralla.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.