Tàrrega programa una setmana d’activitats per “connectar” amb la natura

Iniciativa de sensibilització mediambiental que integra esforços d’un ampli ventall d’entitats i institucions per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient

Tàrrega impulsa una nova campanya ecològica que té com a objectiu demostrar que cadascun de nosaltres juga un paper cabdal en la preservació del nostre entorn. Amb la Setmana de la Natura es vol conscienciar la ciutadania per evitar la contaminació del medi natural a causa de la proliferació de residus. Es tracta d’una iniciativa transversal que aplega esforços de les entitats GEMA, Cartaes, Foment Tàrrega, Agrupament Escolta, Limonium Natura, Museu Trepat, XMPublicidad, Consorci per a la Gestió de Residus Urbans de l’Urgell, Urgell Net, Consell Comarcal i Ajuntament de Tàrrega. La campanya també llançarà missatges en favor de la diversitat biològica del territori o la importància de reconnectar amb el medi natural.

Aquest programa d’activitats en favor de la preservació de l’entorn i la sostenibilitat es desenvoluparà del 29 de maig al 6 de juny en motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, que es commemora el 5 de juny. Segons afirma l’organització, la iniciativa cerca la participació de tot el teixit associatiu i la comunitat educativa. En aquest sentit, cal recordar que entitats i institucions de l’Urgell col·laboren per donar a conèixer a la població el nostre entorn i com podem lluitar contra el canvi climàtic i protegir el medi natural. L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, ha reiterat el compromís del consistori vers el medi ambient i ha posat en valor que “el programa inclou activitats per a tota la família a fi de conscienciar sobre la necessitat de preservar l’entorn que habitem”.

Per vuitè any consecutiu, entitats i institucions han programat diverses activitats ecologistes i mediambientals a fi d’aprofundir en la protecció de la biodiversitat, com és el cas de la xerrada que donarà et tret de sortida a les activitats a càrrec de Jaume Ramon Solé, membre del Grup GEMA (dimecres 29, 20 h · Pl. de les Nacions sense Estat) o la projecció del curtmetratge Urpa, un glop fresc per salvar l’arpella cendrosa que organitza l’Associació Limonium Natura (dijous 30 de maig, 20 h · Sala d’actes de la Biblioteca Germanes Güell). La cinta explica la feina que fa la gent que treballa per protegir aquesta espècie d’ocell i la iniciativa per fer de la cervesa Urpa una eina per premiar i visibilitzar el seu esforç.

Alhora, la Setmana de la Natura inclou actes que pretenen donar a conèixer la riquesa del nostre entorn com són una gimcana per descobrir les herbes medicinals que trobem  al territori (dissabte 1 de juny; una plantació i reparació de marges (diumenge 2); o una xerrada informativa sobre l’oportunitat que suposa per al territori convertir els residus orgànics en compost (dijous 6). La consellera comarcal de Medi Ambient, Georgina Procter, ha explicat que l’objectiu de l’activitat és “donar a conèixer a la ciutadania els diversos usos del compost que produirem gràcies a les millores que farem a la planta de compostatge, que serà de gran qualitat”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.