Carla Rovira aborda la memòria col·lectiva amb Màtria

 

Carla Rovira torna FiraTàrrega i aquest cop ho fa amb una peça que parteix d’una història familiar; l’afusellament del seu tiet avi, l’any 1939 per part dels franquistes. Màtria és fruit de la recerca que la Carla ha dut a terme durant dos anys a través de les cartes i la documentació que la família conservava d’aquest fet. Amb aquest material la jove dramaturga ha construït un espectacle que viatja de la memòria particular a la memòria col·lectiva.

Amb la participació de la seva mare, la Carla aconsegueix vestir encara més de realisme aquest relat llunyà. La peça forma part del Programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega i es va presentar en forma d’assaig obert al públic.

Tres generacions separen el drama de la Guerra Civil de l’actualitat, la dels que ho van viure, la de que no en van poder parlar per por i la dels que no poden creure que això pogués passar. Al final el públic encuriosit s’acosta a mirar d’aprop les cartes i documents, els testimonis d’aquesta història privada i ara amplificada.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.