Comencen a dibuixar els futurs jardins de la residència de l’Associació Alba a Sant Martí de Maldà

Amb dibuixos i molta imaginació els nens i nenes de Sant Martí de Maldà han començat a imaginar com volen que siguin els jardins de la residencia de l’Associació Alba, que treballa amb persones amb discapacitat, que comptarà amb uns 6500 metres quadrats exteriors. Aquesta ha estat una de les parts del segon Festallat, una jornada participativa que han celebrat aquest dissabte per aportar idees al projecte. L’Associació Alba va començar l’any passat a recollir fons per recuperar aquest equipament de residencia d’avis, que amb la crisi no es va arribar a concretar mai, per adaptar-lo als seus usuaris, persones amb discapacitat, tot reservant un mòdul per a les persones grans del municipi.

El projecte té un pressupost d’un milió i mig d’euros. Des de l’Associació creuen que podran assolir el finançament amb dos anys gràcies a les aportacions de particulars i altres subvencions. Des de l’ajuntament desitgen que el projecte sigui una realitat per poder oferir aquest servei a la seva gent gran.

La residencia tindrà 24 places per a persones amb discapacitat i 12 per a les persones grans del poble. Es preveu que el projecte executiu estigui enllestit a final d’any per poder adjudicar les obres que començarien entre el gener i el febrer. Al 2018 la residencia ja podria estar en marxa. La jornada ha comptat amb diferents tallers participatius sobre construcció tradicional, vegetació o jocs i art, elements que incorporaran els jardins que ja compten amb una subvenció de 36.000 euros de l’Obra Social La Caixa.

 

 

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.