El Club ciclista Alba recorrerà 400km en la 11a edició de la seva Ruta de llarga distància

Avui s’ha presentat l’equip que participarà a la ruta ciclista d’aquest any i han realitzat l’últim entrenament abans de marxar. L’equip està format per 7 ciclistes i els acompanyen 3 monitors i un ajudant. Aquest any també s’hi ha afegit una voluntària europea francesa que farà tasques de suport amb transport. En total realitzaran 6 etapes i un total de 350 km.

La ruta té com a objectiu principal fomentar l’esport inclusiu, però també treballar les relacions socials, l’autonomia i gaudir d’activitats de cultura i oci.
Per a preparar-se realitzen durant tot l’any entrenaments de 20 km setmanals recorrent camins del territori de l’Urgell i la Segarra, i sempre que poden participen també durant l’any a diferents iniciatives esportives del territori com la Marxa ecològica per la pau de Belianes o la bicicletada solidària de la Marató de TV3, entre d’altres.

Gràcies a un projecte Europeu, el Club Alba va iniciar fa 11 anys aquestes rutes de llarg recorregut que els ha portat a fer el camí de Santiago diverses vegades, el Canal du Midí a França, diverses rutes per Catalunya i la més especial es va fer l’any 2011 a Holanda on van recórrer gairebé de 600 km.

La destinació la trien entre totes les persones de l’equip, però en els darrers anys ha vingut molt condicionada pel finançament i la pèrdua de subvencions.

EL CLUB BUSCA PATROCINADORS

El repte principal del Club és aconseguir trobar un o diversos patrocinadors que els financin el projecte. Actualment l’entitat aporta una part dels diners i la resta l’han de costejar els mateixos esportistes i les seves famílies, i no totes ho poden afrontar. “El finançament del projecte ens ha condicionat moltíssim en els darrers anys i hem hagut de fer rutes més curtes i dins del territori català o espanyol. Però la voluntat és poder aprofitar aquest projecte per a viatjar i poder portar el ciclisme inclusiu, però també el nom de Tàrrega, l’Urgell i la Segarra a Europa o fins i tot més enllà!”, explica Anna Balp, una de les responsables.

El Club Ciclista Alba l’integren actualment 20 persones dividides en diferents nivells d’aprenentatge i suport que realitzen setmanalment sortides en bicicleta. Des del grup que utitlitzen tricicles adaptats fins al grup de més nivell que es preparen per la ruta de llarga distància.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.