La Fundació Casa Dalmases de Cervera posa en marxa un obrador per elaborar cervesa artesana

Al bell mig del carrer Major de Cervera, hi ha l’edifici senyorial de la Casa Dalmases.  Als baixos fa un mes hi han instal·lat l’obrador i botiga de la cervesa artesana que elaboren amb ingredients naturals. El projecte ha estat impulsat per la Fundació Casa Dalmases que des del 2012 s’ha proposat impulsar iniciatives que fomentin la inserció laboral de persones amb risc d’exclusió social. Un cop a la setmana elaboren les dues varietats de cervesa que ja tenen al mercat.

Després de dos anys de proves han aconseguit instal·lar-se en aquest lloc i comercialitzar el seu producte que de moment distribueixen a l’àrea de Lleida. Un dels principals objectius de la Fundació Dalmases és afavorir que persones com el Miquel puguin trobar una feina.

Des que van obrir les portes ofereixen visites guiades i ja formen part de la ruta de la Cervesa Artesana de Lleida que recentment s’ha posat en marxa per donar a conèixer obradors artesans.

A l’altre portal de l’antiga finca trobem la botiga l’Espígol, l’altre projecte de la Fundació que és un establiment gestionat per l’Associació Alba de Tàrrega on s’hi poden trobar productes que elaboren empreses d’economia social com el celler l’Olivera. Els divendres obren les portes al públic i un grup de nois i noies del centre ocupacional l’Espígol s’encarreguen de que tot estigui al seu lloc.

lLa Belén recorda com va ser de difícil impulsar el projecte de la cervesa a la vegada que anaven restaurant l’edifici històric que els acull no ha estat fàcil. Finalment és una realitat gràcies a la col·laboració de moltes persones. L’antic edifici, declarat bé cultural d’interès local, és un exemple de les cases senyorials dels segles XVII i XVIII. Ara és la seu de la Fundació Casa Dalmases que té tres finalitats.

A poc a poc la Fundació va sumant projectes i persones intentant fer realitat els seus propòsits: Que els somnis serveixin per caminar,  recolzar l’economia solidària i posar les persones al centre.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.