La població de Llesp acull un camp de treball internacional i inclusiu

Camptreballinternacional2Joves de 17 nacionalitats de tot el món i persones amb discapacitat de lʼAssociació Alba de Tàrrega participen aquests dies en un camp de treball on estan realitzant tasques de manteniment dels camins tradicionals i diferents treballs al centre cívic del nucli de Llesp, a lʼAlta Ribagorça.
Els joves estan allotjats durants dues setmanes a la Casa de Colònies Vall de Boí – Verge
Blanca al municipi del Pont de Suert, gestionada per lʼAssociació Alba de Tàrrega, entitat que conjuntament amb la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i la
col·laboració del Consell Comarcal de lʼAlta Ribagorça impulsen per primera vegada aquest camp de treball internacional.

En total sʼhi han apuntat 24 joves de països com Mèxic, Japó, França, Anglaterra o Alemanya. També hi participen 5 joves de la mateixa població de Llesp i 3 persones amb discapacitat de lʼAssociació Alba de Tàrrega, entitat que treballa per a millorar al qualitat de vida de les persones amb dificultats i que a través del seu servei de projectes educatius impulsa iniciatives de lleure inclusiu.

La tasca que estan portant a terme els joves consisteix en netejar i millorar els camins propers a la casa de colònies i de la població, però també recuperar antics camins de la comarca per a tornar-los a fer accessibles. També estan col·laborant amb lʼAssociació de Veïns de Llesp pintant i realitzant millores i reparacions al Centre Cívic de la població
Aquest camp de treball també té un objectiu cultural i de lleure on es dóna a conèixer a tots els joves la cultura catalana i es fa una descoberta dels recursos naturals i de fauna de lʼAlta Ribagorça. Cada dia es realitzen activitats diverses: excursió al Parc Nacional dʼAigüestortes, esports dʼaventura, visita a les esglésies del romànic de la Vall de Boí, etc.
Finalment a través de lʼAssociació Alba els joves coneixen un exemple de projecte social on es transmeten els valors a favor de les capacitats de les persones, la diversitat i la solidaritat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.