L’Associació Alba busca finançament per potenciar la teràpia amb gossos

caninoDes de fa 5 anys unes 30 persones amb especials dificultats de l’entitat de Tàrrega realitzen intervencions assistides amb gossos. Durant aquest temps, els tècnics i familiars han constatat millores físiques, psicològiques i socioeducatives. Per això, en motiu de la campanya mundial  Giving Tuesday (un dia per donar), que tindrà lloc el 29 de novembre, demanen fons per poder subvencionar aquest projecte.  

La caninoteràpia és un mètode terapèutic en el qual l’animal i la persona interactuen entre sí amb la finalitat de millorar física i psicològicament i assolir el màxim grau d’autonomia possible.  És un mètode terapèutic on el gos passa a convertir-se en co-terapeuta. La presència d’aquest animal promou la relaxació i permet reduir la resistència – conscient o no – que algunes persones amb especials dificultats tenen a les teràpies. Això permet que sigui un tractament molt efectiu, basat en l’empatia, la confiança i l’afecte que mostren els gossos.

Mercè Folch, terapeuta de l’empresa Teràpies amb Cor que realitza aquest activitat, assegura que ha comprovat diversos beneficis per la salut entre els usuaris. “En alguns casos hem observat millores afectives i psicològiques com la reducció de l’ansietat, l’agitació i la por en persones amb trastorns de conducta. En d’altres, hem experimentat beneficis socioeducatius com la millora de l’empatia, la socialització, l’estimulació mental o el contacte físic en casos de persones autistes, per exemple”, destaca Folch.

Actualment l’Associació ofereix sessions de caninoteràpia a quatre grups, dos d’escola Alba i dos al taller ocupacional, diferenciats pel nivell cognitiu dels participants. Tot i això, n’hi ha moltes que no poden accedir a aquest servei de pagament per manca de recursos o que necessitarien sessions individuals i no grupals per treure el màxim benefici de l’activitat. És per això, que en motiu del Giving Tuesday (un dimarts per donar) l’entitat busca finançament per aquest projecte.

Aquesta campanya mundial tindrà lloc el proper dimarts 29 de novembre i pretén impulsar accions de solidaritat entre persones, organitzacions i empreses. Aquelles persones que vulguin col·laborar amb l’Asssociaió Alba poden entrar al web de l’entitat www.aalba.cat, buscar el projecte “Teràpies amb el cor” i fer un donatiu a través d’un formulari o de la botiga online. 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.