L’Associació Alba de Tàrrega impulsa l’Enfoc, un ventall de serveis adreçats a tota la població i també a empreses

Una de les primeres activitats serà un curs gratuït per a persones aturades d’Auxiliar de Cuina i Cambrer/a

Neix a Tàrrega Enfoc Serveis Formatius, un projecte que engloba tots aquells serveis relacionats amb la formació i la inserció impulsats des de l’Associació Alba, entitat sense afany de lucre que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

Els serveis estan dirigits a particulars i també a empreses.
Són serveis oberts a tota la població i a col·lectius molt més generalistes: joves, dones, homes a l’atur, persones amb dificultats o risc d’exclusió social que necessitin una orientació sociolaboral o que vulguin millorar les seves capacitacions i obrir-se a un nou sector professional.

També s’ofereixen serveis a empreses i se’ls facilita un acompanyament en temes d’inserció laboral, així com en assessorament sobre els beneficis de la Llei d’Integració Social del Minusvàlid (LISMI). Enfoc també dóna a conèixer les possibilitats formatives dels programes de voluntariat europeu a l’estranger per a joves.

La llavor del projecte Enfoc sorgeix degut a que el passat  2014 l’Associació Alba va estar seleccionada per a ser Punt de Formació Incorpora, amb la finalitat que a través de la realització de 3 cursos anuals es fomenti l’ocupabilitat de les persones.

Des d’Enfoc es posen a disposició de formadors/es freelance que vulguin dur a terme una activitat formativa en territori de Lleida, així com d’empreses i/o entitats, tota la gestió del procés o bé de les fases d’aquest que s’escaiguin.

Els serveis que s’ofereixen des d’Enfoc són:

–      Cerca del formador/a.

–      Cerca i reserva d’espai i infraestructura necessària per a dur a terme la formació.

–      Elaboració de la informació a difondre.

–      Disseny de material per a la difusió (tríptic, flyers, cartells, etc).

–      Difusió de l’activitat formativa.

–      Elaboració del dossier formatiu, material i distribució.

–      Gestió de les inscripcions al curs formatiu.

–      Elaboració dels certificats i distribució.

–      Realització de vídeo o imatges del curs.

Els tècnics d’inserció s’encarreguen de realitzar un procés de prospecció entre les empreses per detectar necessitats formatives lligades a nous llocs de treball. D’aquesta manera s’intenta donar resposta als problemes de les empreses i oferir a persones a l’atur cursos gratuïts a mida, amb pràctiques i amb possibilitats reals d’inserció.

Una de les primeres activitats gratuïtes per a persones a l’atur que es desenvoluparan des d’Enfoc, serà un Curs d’Auxiliar de Cuina i Cambrer/a, que començarà el 17 de febrer i constarà de 300 hores; 100 hores de formació transversal, 120 hores de formació tècnica i 80 hores de pràctiques a empreses. Les inscripcions es poden fer fins el 9 de febrer amb un límit de 20 places.

La xerrada inaugural del curs serà el 17 de febrer i anirà a càrrec d’Albert Marimón, cuiner de La Cava i Grup Fogons de Forés i escollit millor cuiner de l’any 2013. Durant la formació impartirà dues Master Class exclusives pels alumnes dels curs.

Per més informació i inscripcions, us podeu adreçar al web www.enfoc.cat o als telèfons 607607971 o 973312221.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.