Presenten el Mapa Virtual de l’Economia Social i Solidària a Ponent que aplega 451 cooperatives i entitats

Aquest matí s’ha donat a conèixer al Viver d’Empreses de Tàrrega el Mapa Virtual de l’Economia Social i Solidària de Ponent coincidint amb la segona Taula Territorial, que aplega als agents del territori vinculats a l’economia social i el cooperativisme. El mapa es tracta d’una eina a partir de la qual s’espera poder continuar en el treball de difusió i foment del model cooperativista en aquest territori.
A partir de la feina feta per Ponent Coopera de la Diagnosi de les Empreses de l’Economia Social i Solidària de Ponent, s’ha creat el mapa interactiu que contribuirà al desenvolupament territorial, mostrant empreses de tots els sectors que tenen la seu i l’activitat en aquest àmbit. Cada empresa té el seu punt en el mapa, el qual desplega una fitxa on s’explica de manera breu l’activitat de l’empresa i se’n facilita el contacte: tant telèfon com pàgina web, adreça electrònica i xarxes socials (si en té). Actualment, el Mapa de l’Economia Social i Solidària permet situar 451 cooperatives i entitats de les terres de Lleida, tot i que encara no és definitiu i s’anirà actualitzant. L’eina és consultable a la web de l’Ateneu.
L’objectiu del mapa persegueix donar visibilitat a les cooperatives i societats laborals, però també que sigui una eina per a consumidors que aposten per iniciatives de consum responsable o social, o bé, de cara a emprenedors, per a prendre idees i conèixer projectes per al seu projecte.
Segons ha explicat l’Andreu Camprubí, soci de la cooperativa El Risell i membre de Ponent Coopera, l’elaboració d’aquest recurs, com la tasca duta a terme des de l’Ateneu durant aquests set primers mesos de vida, ha permès detectar també algunes demandes que la societat fa al sector cooperatiu. No hi ha cap registre on es puguin trobar totes les dades de les cooperatives i entitats de Ponent i per això és tant complexa la feina d’elaborar el mapa. A més, moltes cooperatives no
tenen ni pàgina web ni cap eina de contacte, el que dificulta molt poder arribar a tenir tota la informació necessària.
Després de la presentació del Mapa, s’ha fet la segona Taula Territorial de l’Ateneu Cooperatiu, que aplega administracions i empreses que col·laboren i donen suport a aquesta iniciativa impulsada des del programa Aracoop del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. En la taula territorial d’avui, l’Anna Maria Capdevila, membre de l’equip tècnic de Ponent Coopera, ha explicat als assistents la feina feta durant aquests primers mesos i els reptes que l’Ateneu té per endavant. S’ha valorat com un aspecte molt positiu totes les formacions i divulgacions als centres escolars per tal de donar a conèixer l’economia social i cooperativa a l’alumnat, així com la formació a gestories i assessories que l’Ateneu té previst dur a terme el proper mes de setembre.
Acte seguit s’han fet dos grups de treball sobre «Enxarxament» i «Dinamització Econòmica». En el primer s’hi han aplegat els representants de les entitats i cooperatives que formen la taula per tal d’organitzar una fira d’economia social a Lleida on hi puguin participar totes les entitats i crear un dia de networking. El grup de dinamització econòmica, format pels representants de l’administració, s’ha centrat en identificar recursos per tal de trobar els negocis que estan a punt de tancar i que l’Ateneu pugui fer el contacte i l’assessorament necessari, en aquest sentit s’ha parlat d’utilitzar la base de dades del Centre de Reempresa de Catalunya.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.