Sant Martí de Riucorb realitza una jornada participativa per dissenyar els jardins de la futura residència

festallat1L’Associació Alba, l’Ajuntament i algunes entitats del poble organitzen aquest dissabte 18 de juny de 10h a 14h la 2a Festallat, una jornada amb l’objectiu de pensar i dissenyar els jardins exteriors de 6500m² de la futura residència, els quals, estaran oberts a tothom. L’objectiu és explicar el projecte tècnic i complementar-lo a través de recollir les voluntats i necessitats de la població a partir de diferents tallers participatius basats en la construcció tradicional, la flora i la vegetació, el joc i l’art.

La 1a Festallat va tenir lloc l’agost passat amb l’objectiu de captar fons per tirar endavant aquest projecte conjunt que preveu recuperar un edifici a mig construir des de fa 14 anys i fer-hi una llar-residència per a persones amb discapacitat i reservar un mòdul per a gent gran amb serveis compartits. En aquesta segona edició es vol fer un pas més i per això, s’ha organitzat una jornada participativa oberta a tota la població.

La jornada començarà a les 10h amb un esmorzar popular. Després, l’historiador Miquel Torras farà un recorregut pels jardins on s’explicaran diferents fets històrics i anècdotes dels espais i elements singulars d’aquest. A les 11h el despatx d’arquitectes Jornet, Llop i Pastor, encarregat del projecte, presentarà l’ordenació tècnica dels jardins. Tot seguit es convidarà als assistents a dividir-se per temàtiques i a participar en alguns dels quatre tallers previstos: taller de construcció tradicional a través de pedra seca a càrrec de Jordi Giribet; taller d’art i natura a càrrec de Gerard Balcells, on es pensarà una intervenció artística; taller de jardineria realitzat per Ioan Dulgheri, jardiner de l’Associació Alba, on, a partir del coneixement de la flora i fauna autòctona, es planificarà la plantació i disseny de la zona enjardinada; i finalment, un taller de jocs amb la col·laboració de Tombs Creatius i impartit per Maite Trepat.

“Pensem que és molt important que la gent de Sant Martí es faci seu aquest espai i per això, hem volgut fer un procés participatiu per saber que necessiten i que els agradaria que tinguessin aquests jardins”, ha declarat Maite Trepat. A més, “volem que aquests jardins puguin suposar un valor afegit per a la vall del corb i tinguin un atractiu turístic que suposi un benefici pel poble i la zona i per fer-ho cal plantejar un projecte original” afegeix la directora de l’Associació Alba.

Finalment, la jornada acabarà amb un dinar popular obert a tothom. Per apuntar-s’hi hi ha temps fins el dimecres 15 de juny i es pot fer comprant el tiquet al Restaurant El Gat del Rosal de l’Associació Alba a Tàrrega o a l’Ajuntament de Sant Martí.

L’Obra Social La Caixa ha donat una subvenció de 36.000 euros per tal de tirar endavant aquest projecte que permetrà crear llocs de treball i projectar uns jardins inclusius a la vall.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.