Un cicle de dinars de l’Associació Alba promou vetllar per la salut mental a les empreses

 

“Ingredients per a una empresa saludable” és un cicle de dinars dirigits a empresaris que ha engegat l’Associació Alba emmarcats dins els seu programa ENFOC. La iniciativa té un doble objectiu, d’una banda aconseguir la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental i de l’altra fer prendre consciència als empresaris de la importància de vetllar per la salut mental dels seus treballadors, afavorint entorns amb relacions laborals saludables per prevenir riscos psicosocials.

Durant el segon dinar celebrat es va donar a conèixer l’experiència de l’empresa MolTacte, una cadena d’Outlets on la meitat dels seus treballadors tenen algun problema de salut mental.

Les xerrades fan plantejar a la 15a d’empresaris que hi participen aquesta realitat a les seves empreses, molts cops només centrades en aconseguir objectius.

L’OMS estima que, el 2020, la depressió serà la 2ª causa més important d’incapacitat. Ara, ja és la 2ª causa en el grup d’edat entre els 15 i els 44 anys. A Europa les sol·licituds d’incapacitat relacionades amb l’estrès i els problemes de salut mental en el treball han anat en augment. El projecte està finançada per Obertament i l’Obra Social “la Caixa”.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.