L’Ajuntament de Tàrrega vol destinar el superàvit pressupostari del 2019 a pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus

Sol·licitarà invertir més d’un milió d’euros en mesures de xoc · La capital de l’Urgell tanca els comptes de l’any passat en la segona sessió telemàtica del Ple

 L’Ajuntament de Tàrrega vol destinar el superàvit pressupostari de l’exercici 2019 a mesures de xoc per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus. Així ho ha manifestat l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú després de la sessió ordinària del Ple celebrada avui, en la qual s’ha detallat la liquidació en positiu dels comptes de l’any passat. Es tracta d’un superàvit real quantificat en 1.022.744 euros, que s’invertiria en un pla per fer front als estralls socials i econòmics de la pandèmia. Tot i això, la normativa pressupostària de les administracions públiques només autoritza a gastar el 20% del superàvit. Per això, la capital de l’Urgell se suma a les veus del municipalisme que reclamen invertir el 100% del superàvit a frenar l’impacte de la Covid-19.

En aquest sentit, l’alcaldessa ja va anunciar la setmana passada que el pressupost municipal del 2020 es reestructurarà davant la situació actual d’excepcionalitat que colpeja famílies, comerços i empreses. A més, i atenent un prec formulat des de Junts per Tàrrega (a l’oposició), l’Ajuntament de Tàrrega crearà una comissió informativa especial de seguiment en relació a la pandèmia, en la qual hi seran representats tots els grup de l’arc consistorial. També pel que fa a la liquidació del pressupost del 2019, Tàrrega situa la seva ràtio d’endeutament en el 56,39% de càrrega financera. El volum de deute ascendeix ara a 9.253.832 euros. A més, durant l’exercici 2019 Tàrrega també complí amb l’objectiu d’estabilitat pressupostària pel que fa al termini mitjà de pagament a proveïdors. Durant el segon trimestre, per exemple, se situà en els 16,6 dies.

D’altra banda, el Ple ha aprovat per unanimitat una modificació de pressupost per incorporar una partida de 8.210 euros destinada a la redacció del pla director del castell. És el darrer termini de pagament d’un projecte que estableix les directrius per recuperar el monument i definir els usos de l’entorn. La intervenció suposarà un pas endavant per preservar la fortificació medieval i evitar la seva degradació. Es tracta, per tant, d’una significativa acció de conservació del patrimoni històric local. També ha prosperat amb el vistiplau de tots els grups una bonificació singular del 90% de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) sol·licitada pel Col·legi Jacint Verdaguer per millorar l’accessibilitat.

Ha estat la segona sessió del Ple de Tàrrega celebrada per via telemàtica donant compliment així a les restriccions derivades de la pandèmia. L’alcaldessa ha presidit la sessió físicament a la sala però la resta de l’arc consistorial ha intervingut i ha votat per vídeo-conferència. A la vegada, la ciutadania ha pogut seguir la sessió en directe a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Tàrrega.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.