L’Associació Alba de Tàrrega aposta per la felicitat en el treball

Més d’un centenar de professionals d’Alba han rebut una formació en psicologia positiva a través d’un projecte pioner de la Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida.

  • L’objectiu d’aquestes formacions és augmentar el grau de felicitat dels professionals a partir de posar en valor les seves fortaleses i talents, i en conseqüència millorar la seva productivitat laboral.

Les Formacions en Valors es van iniciar el mes de desembre de l’any passat amb un grup pilot de professionals. L’èxit de les dinàmiques i la bona valoració ha portat a estendre aquestes formacions a la resta de la plantilla. De moment ja s’han format 105 persones i està previst que de setembre a desembre s’acabin de formar 106 professionals més, en total un 90% dels treballadors d’Alba.

La formació, liderada per la Càtedra d’Innovació Social de la Universitat de Lleida, s’inicia amb un test previ que ha de contestar cada treballador. A partir d’aquesta enquesta els responsables de la càtedra en treuen les fortaleses i els valors principals de cada persona i se’n fa un retorn individual fomentant d’aquesta manera l’autoconeixement d’un mateix.

Posteriorment es realitzen dues dinàmiques concretes amb diferents equips de treball on, a través de jocs col·laboratius, es treballa la intel·ligència emocional i es posa de manifest els rols de cadascú, així com les mancances i fortaleses del grup.

Segons Carles Alsinet, director de la Càtedra i Degà de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UDL, les persones que experimenten constantment emocions positives generalment es mostren més satisfetes i tendeixen a ser exitoses en diverses àrees de la vida com el treball. La felicitat és una demanda actual que té cada cop més importància en el desenvolupament de les empreses i la vida personal amb l’objectiu d’assolir unes organitzacions saludables i més productives.

Al final de les formacions l’Assocaició Alba espera poder avaluar quins són els valors i fortaleses predominants en els professionals d’Alba per tal de potenciar-los, proposar-se nous objectius i enfortir d’aquesta manera l’entitat. I en definitiva, millorar la qualitat de vida de les persones i el seu grau de felicitat.

Aquestes formacions s’afegeixen al projecte “Alba deixa empremta” iniciat l’any passat per l’entitat on es volen anar treballant diferents aspectes que afecten en el benestar dels professionals, com poden ser les condicions laborals, la millora dels espais, avantatges socials, la formació laboral i la seva satisfacció laboral.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.